Mapotic – popisy stanic metra a nejen těch

Popis stanic a uzlů nejen pro zdravotně handicapované

https://www.mapotic.com/popis-stanic-a-uzlu-pro-zrakace

Zvláště popis stanic pražského metra – test dalších míst (TyfloCentrum Brno a prodejna bílých holí v Brně – trasy).

Free verze dovoluje vložit jen 100 míst, při rozšíření bych musel zaplatit měsíčně 19 $ a pokud bych chtěl, aby se z Mapoticu stala appka do iPhone nebo Androidu, další peníze – najde se nějaký sponzor? Předem děkuji.

Nejspíše vznikne tedy více mých map – metro a železniční stanice, další dopravní uzly jako autobusová nádraží, slepecká místa v Praze – máte nápady, která místa by se měla v aplkaci objevit? Sem s nimi … (do komentářů dole)

Otestováno s NVDA na přístupnost – v zásadě dobrá ne webu. Appka Úžasná místa, která také vznikla na platformě Mapoticu, je TalkBackem přístupná.

Lehce se liším s DPP v tom, kdy má či nemá stanice dva východy z nástupiště – pokud je druhý možný výstup přes např. druhou trasu (Můstek) nebo výtahy (Můstek, Národní třída, Muzeum) považuji to jako dva možné východy z nástupiště.

 

Aktuálně doplňuji popisy stanic metra odkazem na WCkompas – též aplikace Mapoticu.

Víceméně všechny stanice, pro které jsem nedodělal popis zde, budou už v Mapoticu – viz seznam stanic a v závorkách (Mapotic). Ty, které tady vznikly, tady zůstanou.

Problémem zůstává, že zdarma v Mapoticu je jen 100 míst (stanic metra je 61 + nejdůležitější vlakové stanice, vložil jsem i testově Tyflocentrum a prodejnu pomůcek Brno + podchod a hlavní nádraží) + hlavní autobusová nádraží v Praze … Pokud by se našel sponzor, který by hradil měsíční poplatek za vedení databáze, je možné zpracovat všechny plánované databáze do jedné … a to ještě kdyby zaplatil vznik aplikace!!! Předem děkuji za nabídky.

Další plán je udělat mapu s tzv. slepeckými místy – tedy objekty, trasami, kam my zrakově postižení nejvíce chodíme – organizace nevidomých, oční ambulance, optiky, klubovny a sportoviště …

Zajímavé by bylo také zmapovat křižovatky s ozvučenými semafory nebo místa s osazenými majáčky pro VPN. Zde bohužel chybí seznamy.

Možné by bylo využít seznam bankomatů ČSOB a České spořitelny ze stránek SONS/Bariéry.

Za další nápady, podněty či přímo pomoc všem předem děkuji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *