Bezplatná přeprava držitelů průkazů ZTP a ZTP/P ve vlacích i autobusem, financovaných Olomouckým kraje v rámci jeho působnosti

Bezplatná přeprava držitelů průkazů ZTP a ZTP/P ve vlacích i autobusem, financovaných Olomouckým kraje v rámci jeho působnosti

e-magazin MAJÁČEK EXTRA LINE
LEDEN 2020
____________________________________
S platností od 1. 1. 2020 v rámci Integrovaného dopravního systému olomouckého kraje se držitel průkazu ZTP a držitel průkazu ZTP/P dle Tarifu IDSOK přepravuje bezplatně. Držitel průkazu ZTP/P má současně nárok i na bezplatnou přepravu svého průvodce nebo vodícího psa nevidomého. Bezplatná přeprava se netýká linek uvedených v Příloze č. 3 Tarifu IDSOK, které mají poznámku „pouze uznávání časových jízdenek IDSOK“.
https://www.idsok.cz/wp-content/uploads/2019/12/Tarif-platn%C3%BD-od-1.-1.-2020.pdf  na str. 20 „Bezplatná přeprava osob v příměstské dopravě“.
V praxi to funguje tak, že v příměstských autobusech dostanete u řidiče jízdenku s nulovou hodnotou, ve vlacích českých drah (osobních, spěšných i rychlících) cestujete bez jízdenky, stačí u průvodčího ukázat průkazku ZTP, ZTP/P. Pokud pojedete za hranice Olomouckého kraje, je potřeba si jízdenku zakoupit. U ostatních železničních dopravců (RegiJet, Leoexpres apod.) je třeba si platnost u daných spojů ověřit.
Budete-li mít jakékoliv dotazy ohledně cestování v Olomouckém kraji, můžete se obrátit na infolinku IDSOK 588 88 77 88.
Příjemné cestování bez bariér přeje
Petr Bradáč
A jak to funguje:
Platí to v našem kraji na veškeré osobní vlaky, vybrané rychlíky, mezinárodní expresy linek Ex2 a Ex3. Pokud bych jela rychlíkem do Brna, bude mi platit jízdenka až od Vyškova, protože tam končí Olomoucký kraj. Do Vyškova ze Zábřeha neplatím nic. Stále to řeším s průvodčími ve vlaku. A řekla bych, že kdyby mě nebylo, oni by si to ani nezjistili. Ještě tak před 14 dny v tom byl takový bordel, že jsem se furt musela s některým průvodčím ve vlaku hádat. Někteří mě dokonce zkasírovali, i když neměli. A díky tomu, že jsem dohadovala, si to zjistili. Protože jsme se potkali někdy i několikrát za týden, tak jim už to asi bylo blbý.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *