Jihlava

Přístupnost stanice

Tratě ve stanici

Řazení vlaků ve stanici

 

Popis stanice

Mapy.cz

K Jihlavské železniční stanici se dostanete trolejbusy nebo autobusy. Stanice se jmenuje Hlavní nádraží ČD.

Trolejbusy:

B (okružní linka) Hlavní nádraží ČD
BI (téíž téměř okružní linka) Na Vyhlídce
A Dopravní podnik
N (noční linka) Horní Kosov

 

Autobusy:

4 Heroltice – Masarykovo náměstí

Nástupiště na železniční stanici Jihlava jsou poměrně složitá pro orientaci. U hlavní budovy nádraží je nástupiště jedna a koleje 1, 2, 3, 4 bez perónů, s nástupními chodníky. K druhé koleji se jde přes první kolej u budovy a doleva, nástup do vlaků na třetí a čtvrté koleji je ze společného chodníku za třetí kolejí. Vpravo od budovy se jede ve směru Horní Cerekev / Veselí nad Lužnicí / Okříšky – Brno / Znojmo, vpravo do Havlíčkova Brodu.

Pokud se potřebujeme dostat k druhému a třetímu nástupišti, musíme jít vlevo od budovy, mírně doleva za budovu a pak opět doprava v přímém směru – vlevo přes kolej je třetí nástupiště a vpravo přes kolej je druhé nástupiště.

U třetího nástupiště jde o kusé koleje směrem na Havlíčkův Brod vpravo 11 a vlevo 13.

U druhého nástupiště je vlevo kolej 9 a vpravo 7. Vlaky odbavené od druhého nástupiště směrem na Veselí nebo Okříšky a Brno projíždí po první koleji prvního nástupiště u staniční budovy, kde samozřejmě už nezastavují.

Stanice nemá podchody.

V budově najdete vlevo po vstupu z ulice výdejnu jízdenek a informace, vpravo úschovnu zavazadel, WC, včetně WC pro vozíčkáře, restauraci (?), ČD Kurýr, ČD Bike a čekárnu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *